Canteu, esperits, canteu. Jesmyn Ward.


Avui us recomano una novel·la que he trobat molt ben escrita (bé, també li va semblar al jurat del National Book Award del 2017…) d’aquelles que m’agraden tant perquè l’autora té l’habilitat d’escriure les escenes de manera que et sentis part de la història. 

Coneixerem a una família marginal de la riba del Mississipí, una família molt especial on es barregen els vius i els morts, on els protagonistes parlen amb fantasmes com una quotidianitat més de la vida. 

Els capítols estan narrats des del punt de vista dels diferents personatges, això ens ajuda a empatitzar amb ells i dona un dinamisme a la història que ens enganxa a la lectura. També hi ajuda la prosa de Jesmyn Ward, molt rica i amb molt bon ritme.

Viurem un temps a la casa familiar, i també emprendrem un viatge, una “road movie” familiar, quan la mare decideix emprendre un viatge per carretera amb els seus dos fills, per anar a recollir el pare que està a punt de sortir de la presó; i amb ell i el seu company de cel·la, també ens trobarem amb el llegat de l’esclavitud i amb el missatge que sempre és millor intentar tirar endavant perdonant el passat, per dur que sigui.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s