Una dolça cançó, Leïla Slimani.

Una parella jove, amb dos fills petits, que viu a l’Upper East Side de Nova York, decideix contractar una mainadera perquè la mare pugui tornar a treballar. A partir d’aquell moment, es desencadena l’horror.‡

Aquesta novel·la, guanyadora del premi Goncourt 2016, no és una novel·la negra corrent. En aquesta història coneixem el crim i l’assassina des del primer moment. A partir del descobriment de l’horror, el més important serà el més difícil, arribar a comprendre les motivacions de l’assassina.

L’autora aconsegueix atrapar al lector des de l’inici i convertir-lo en detectiu; el lector investiga al mateix temps que el relat avança, per intentar entendre com s’ha pogut arribar a aquella situació, i  trobar els indicis que el portin a comprendre perquè aquella dona acaba matant. 

Hi trobarem temes tan diferents com la soledat, o la dificultat de   la conciliació de la vida laboral i familiar. La lluita de classes, les relacions de poder , la maternitat i fins a quin punt pot ser esgotador intentar arribar  a tot: ser una bona mare, treballadora, cuidar de la llar, sortir amb els amics… la utopia d’una maternitat perfecta.

Una novel·la que lluny de poder-se encasellar, hi trobarem una barreja de gèneres: suspens, thriller, psicològic i de terror. 


2 thoughts on “Una dolça cançó, Leïla Slimani.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s